21 de gener del 2011

Enigma nº 36

1. Qui fa els forats del formatge gruyere?

2. Per què el Dia del Treballador és quan menys gent treballa? Penso que es podria dir el Dia del Descans Merescut. Quin nom li posaries tú a aquest dia?

6 comentaris:

  1. Hola Xavi, la mare m'ha dit que el gruyere no té forats. El formatge de la foto és emmental i els forats els fa un bacteri que és diu Propionibacterium.

    ResponElimina
  2. El dia de "disfrutem de la família"

    ResponElimina
  3. Guillem: Investiga una mica més, ànim!

    Us deixo una dada interessant sobre aquest formatge: "Cap a l'any 1115 d.C. el Gruyère va sorgir com a conseqüència d'una decisió del príncep del poble de Gruyère a Suïssa: els camperols havien de pagar el seu impostos amb formatge."

    ResponElimina
  4. Mentre el Gruyére madura es formen bombolles de gas, per una reaccìó química, i això provoca els forats .

    ResponElimina
  5. sobre la segona pregunta jo diria el dia d'agafar forces...ADEU!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  6. 1-Els forats els fa una petita particula destinada a eliminar aigua perque la quallada es dugues a terme apropiadament.
    2- Es un dia en que es celebren els drets conseguits pels treballadors.
    Jo li diria el dia dels drets dels treballadors.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.